14:00

FC Möjligheten

Referat: AIF Barrikaden - FC Möjligheten

Startelva: C-G - Gustav, Simon W, Chanon, Ghafur – Pascal, Mohammed Ali, Bashar, Alexander – Yousef, Stefan

Avbytare var Didrik som kom in som vänster yttermittfältare efter 17 min och sedan spelade omväxlande som sådan och som vänsteranfallare under resten av matchen.

Efter en hektisk morgon med en lång radda av omväxlande avhopp, folk som kom till och folk som behövde övertalas hade vi i princip bytt ut hela det lag som fanns kl 9.30 på morgonen men hade fortfarande inte en enda avbytare och en av 11 halvskadad och jag undrade än en gång vad fan det är jag ägnar så mycket tid åt. I detta prekära läge ringer som en skänk från ovan Chanon och undrar om det finns plats för honom. OM DET GJORDE!

Som om inte krånglet att få ihop lag var nog så blev vi lite ställda och panikslagna när våra motståndare kom och frågade efter bollar. Fan, vi är ju hemmalag även om vi inte spelar på Gullvik. Nu var goda råd dyra. Sedan först Didrik erbjudit sig men inte fått tag i bilen ställde den ständigt lika tjänstvillige Yousef upp på att först köra genom hela stan för att hämta min tagg till Gullvik för att sedan ta oss dit, med en handpump pumpa upp ett antal sockiga bollar som inte använts på länge för att komma tillbaka med andan i halsen precis till matchstart. Sedan vi lyckats få tag på Andys sambo Lisa och kunde hämta bollar i deras trädgård undveks dock detta scenario och vi kunde komma tillbaka till Lindeborg i någotsånär acceptabel tid.

Efter allt detta stök vidtog sedan en väldigt sevärd match som fick en att tänka att allt arbete var värt det ändå. Alla gjorde bra insatser individuellt, inte minst Mohammed Ali som jag spått skulle hålla max en kvart efter att ha haft väldigt ont efter en smäll i förra matchen men som fixade 77 minuter hur lätt som helst. Han var väldigt bra och frågan är om han inte gjorde sin bästa seniormatch någonsin. Det individuella i all ära men det allra mest glädjande var flera andra saker: 1. Vårt kollektiva spel följde Albins taktiska instruktioner till punkt och pricka. 2. Stämningen var väldigt positiv. Inget gnäll alls utan mycket stöttning av varandra. 3. Alla gav allt hela tiden.

Matchen började dock inte så bra för oss när en FC Möjligheten-kille efter bara 2 minuter, efter en passning snett inåt bakåt, från en position strax innanför straffområdeslinjen slog på ett skott som gick stolpe-in. Det ledde dock inte alls till något deppande i vårt lag utan efter de 5-10 första minuterna där FCM hade ett litet övertag och hade ett par offensiva spelare som kombinerade bra tog vi trots en kraftig motvind över spelet. Det skulle dock dröja till den 27:e min innan kvitteringen kom. Bashar dribblade sig fram på vänstersidan och slog ett inlägg där Pascal befann sig på rätt plats men blev nerdragen med straff som följd. Straffen exekverades sedan av Bashar på ett förträffligt sätt.

Strax efteråt frispelade Didrik Stefan som dock inte fick sitt som vanligt stenhårda skott förbi den utrusande målvakt den här gången. I den 37:e min hade FCM en dubbelchans att återta ledningen. Efter en av ytterst få försvarsmissar från vår sida friställde vi helt en FCM-spelare. På skottet gjorde dock C-G en fotparad, efter ett inlägg/en hörna (vilket?) som en följd av detta fick Simon en sådan där snedträff framför tomt mål som på allt från korp- till Champions Leaguenivå med jämna mellanrum leder till självmål, ofta mycket vackra sådana. Den här gången gick dock bollen lyckligtvis någon decimeter eller två över.

När sedan klockade upp mot sista minuten innan paus curlade Mohammed Ali in bollen i bortre krysset från cirka 20 meter. OTROLIGT VACKERT!

Andra halvlek var bara ett par minuter gammal när vi fick till ett verkligt fint anfall som byggdes upp från backlinjen och efter cirka 5 direktpass nådde Yousef (?) som frispelade Stefan som gjorde ett säkert avslut i bortre hörnet med ett för honom sedvanligt hårt pressat skott.

Därefter vidtog en rätt chansfattig period innan det de sista 20 minuterna bjöds på mycket målmöjligheter. I den 70:e min gjorde Yousef 4-1 efter pass från Bashar. Två minuter senare reducerade FCM. I den 79:e min borde vi definitivt gjort mål när vi hade två spelare i princip fria men där de schabblade bort möjligheten. I den 86:e min kom ännu ett spektakulärt mål från vår sida, även om det var av en helt annan karaktär än Mohammeds tidigare, när Bashar med halva FCMs lag surrande runt sig dribblade av dem alla innan han rullade bollen förbi målvakten. Just avsluten brukar ofta misslyckas efter den här typen av dribblingsaktioner – energin och/eller koncentrationen räcker helt enkelt inte till längre – men Bashar hade inte minsta problem med det heller. Hela hans aktion gav verkligen uttrycket ”små ytor” ett ansikte! Strax efteråt hade vi ännu en jättemöjlighet att göra mål men där avslutet blev svagt och därmed skrevs ju slutsiffrorna till 5-2

En förträfflig domarinsats av en för oss tidigare obekant domare Saidyama Delawar .

Statistik: Hörnor: 7-2 Avslut på mål: 13-4 Avslut utanför: 9-12